MyTracknet

6 Ιδέες για το δωμάτιο του σκύλου σας!

6 Ιδέες για το δωμάτιο του σκύλου σας!

Τα σκυλάκια μας έχουν ανάγκη από έναν χώρο όπου θα είναι άνετα και θα περνάνε τον χρόνο τους διασκεδαστικά. Σου είναι δύσκολο να αφήνεις το σκυλάκι σου μόνο του; Σίγουρα είναι δύσκολο και γι’ αυτό αλλά η αλήθεια είναι ότι τα σκυλιά μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα απ’ όσο νομίζουμε μικρά χρονικά διαστήματα μοναξιάς, ιδιαίτερα αν τους έχουμε δημιουργήσει ένα χώρο δικό τους όπου θα είναι άνετα και ασφαλή. Αυτός ο χώρος μπορεί να είναι είτε κάποιο δωμάτιο είτε ένα πλήρως εξοπλισμένο κλουβί.

Ο χώρος του σκύλου

Ο χώρος του σκύλου δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλος και ευρύχωρος, καθώς στην πραγματικότητα τα περισσότερα σκυλιά προτιμούν μικρότερους και πιο κλειστούς χώρους, όπου μπορούν να φωλιάζουν. Οι χώροι αυτοί τους ξυπνάνε τα προγονικά τους ένστικτα και νιώθουν άνεση και ηρεμία. Επιπλέον, με την περιορισμένη πρόσβαση του σκύλου στο υπόλοιπο σπίτι μπορούν να αποφευχθούν ζημιές και ατυχήματα.

Στην περίπτωση που δεν έχετε κάποιο εφεδρικό δωμάτιο μην αγχωθείτε, καθώς το δωμάτιο πλυντηρίου, μία ντουλάπα ή απλώς ένας περιορισμένος  χώρος σε κάποιο σημείο του σπιτιού αποτελούν πολύ καλές λύσεις στο πρόβλημα αυτό.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σκύλων που νιώθουν μεγαλύτερη άνεση σε χώρους με περιορισμένη πρόσβαση, όπως τα σκυλιά με άγχος χωρισμού. Σε αυτή την περίπτωση η εκπαίδευση πρέπει να γίνει σε κλουβί, το οποίο πρέπει να το ενισχύσετε με όλες τις ανέσεις, ώστε να λειτουργεί ως ησυχαστήριο για το σκυλί σας.

Ασφάλεια

Μετά την επιλογή του χώρου του δωματίου, έρχεται το ζήτημα της ασφάλειας. Η ασφάλεια αφορά πιο πολύ τα κουτάβια, καθώς τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά δεν είναι τόσο ζωηρά και ανήσυχα. Παρ’ όλα αυτά σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνονται τα εξής:

  • Κρύψτε με κάποιον τρόπο τα ηλεκτρικά καλώδια του σπιτιού
  • Απομακρύνετε και κρύψτε τρόφιμα και καθαριστικά
  • Αποθηκεύστε σε ασφαλές μέρος οτιδήποτε δεν θέλετε να παίζει το σκυλί σας π.χ. ρούχα, παπούτσια κ.α.
  • Αφαιρέστε τα απορρίμματα από τα δοχεία τους
  • Φροντίστε να υπάρχει μία άνετη για τον σκύλο σας θερμοκρασία στον χώρο, αποφεύγοντας επικίνδυνους θερμαντήρες χώρου

Το κρεβάτι του

Ο ύπνος καταλαμβάνει ένα μεγάλο ποσοστό στην ημέρα ενός σκύλου. Γι’ αυτό φροντίστε να του φτιάξετε ένα άνετο και απαλό κρεβάτι, όπου θα μπορεί να περνά την ώρα του χαλαρώνοντας.

Απασχόληση

Τι πιο σημαντικό εκτός από την άνεση και την ασφάλεια για το σκυλάκι σας; Μα εννοείται η ψυχαγωγία! Το γεγονός ότι δεν είστε σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αφήσετε πράγματα που θα κρατήσουν το σκυλί σας απασχολημένο και χαρούμενο. Μια καλή ιδέα είναι να αφήσετε τα αγαπημένα του παιχνίδια, εφόσον βέβαια η ενασχόληση με αυτά δεν προκαλεί καταστροφές όταν λείπετε.

Ήχοι και διάφορα ερεθίσματα

Μια καλή ιδέα για την ηρεμία και στην απασχόληση του σκύλου σας είναι να αφήνετε ανοιχτή την τηλεόραση ή να βάζετε χαλαρωτική μουσική. Μπορεί τα σκυλιά να μην μπορούν να ακολουθήσουν ζωγραφικές παραστάσεις, ωστόσο το χρώμα, το φως και οι χαλαρωτικοί ήχοι μπορούν να του προσφέρουν μια αναπάντεχη  ψυχαγωγία ή μια ηρεμία που μπορεί να χρειάζονται κάποια πιο ανήσυχα σκυλιά. Άλλωστε, το Spotify έχει δημιουργήσει playlist ειδικά για το κατοικίδιο σας!